Aquest matí, en repulsa de les cimeres de Ministres de Treball i de la Unió pel Mediterrani que es realitzarà a Barcelona del 27 al 30 de gener, ha tingut lloc a Tarragona una concentració, convocada per diversos col·lectius i organitzacions socials i sindicals. La manifestació ha reunit unes 120 persones a l’estàtua dels despullats que desprès de la lectura del manifest unitari, s’han desplaçat cap a l’oficina de treball (SOC) per continuar amb l’activitat informativa i de difusió. També a Reus es sumen a les protestes, amb una roda de premsa a les 5 de la tarda, davant les obres del nou Hospital de Sant Joan de Reus, per denunciar la situació laboral que està patint la ciutadania, així com, les condicions laborals que estan patint les treballadores de la construcció del nou centre sanitari.

A Tarragona, la concentració s’ha iniciat a la cèntrica estàtua dels despullats, on el grup de teatre Kabuki ha realitzat una representació sobre l’explotació laboral; alhora també s’han repartit pamflets informatius sobre la política laboral que desenvolupa la Unió Europea, acompanyats de propostes de millora de les condicions de feina fetes pels diferents col·lectius de la ciutat.

Durant l’acte s’han cridat consignes per denunciar la greu situació que pateix la població i contra les possibles retallades socials i laborals que es poden acordar en aquesta cimera de Barcelona, on les polítiques neoliberals no estan fent més que aguditzar-se. Les reivindicacions dels convocants són, entre altres, la reducció dels horaris laborals i el salari mínim de 1.200€, serveis públics i de qualitat que generin llocs de treball, treball estable i sense precarietat, manteniment i millora del sistema públic de pensions, i que cap persona visqui en situació d’il·legalitat i sigui expulsada al seu país d’origen.

Després de la lectura del manifest, s’han penjat diversos paperògrafs a l’edifici de la Seguretat Social, denunciant la situació, d’entre d’altres, el sistema públic de pensions. Acte seguit s’ha llençat una traca per iniciar una marxa cap a l’oficina de treball (SOC) on s’ha continuat amb l’activitat informativa i de difusió. Allà, els manifestants han animat a les treballadores que es trobaven a la cua a l’autoorganització obrera i s’han repartit a l’interior de les oficiones diversos fulls informatius.

Totes aquestes accions estan emmarcades en la setmana de lluita que de les diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista i els diferents moviments socials i sindicals d’arreu dels Països Catalans, han convocat en motiu de la reunió de ministres de treball de la U.E . La jornada a Tarragona ha estat convocada per Cau de llunes (AFRT), Confederació general del treball (CGT), Comissions de Base (Co.Bas), Plataforma d’Aturats de Bonavista, Assemblea de Joves La Guspira, Endavant (OSAN), Plataforma del Metall, Sindicats d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Sindicat d’Ensenyament (USTEC).

 

Recordar també, que avui, a les 5 de la tarda, davant les obres del nou Hospital de Sant Joan de Reus, l’Assemblea de Joves de Reus, el Casal Despertaferro, la CGT, CoBas, la CUP, Maulets i el SEPC, faran una roda de premsa per denunciar la situació laboral que està patint la ciutadania reusenca, així com, les condicions laborals que estan patint les treballadores de la construcció del nou hospital.

27 enero: Contra la Europa del paro y la precariedad

Fuente (texto): Kaosenlared.

 

 

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *