El projecte.

La biblioteca llibertària La Bullanga és una iniciativa d’un grup de persones que volem recuperar la cultura popular i l’autoaprenenetatge dels ateneus de principis del segle XX.

Trobem necessari que Tarragona tingui un espai on trobar un conjunt de publicaciones que no pots trobar a altres biblioteques i hemeroteques de la ciutat. I alhora, ser punt d’acció i transmissió d’una cultura alternativa al marge del model de consum del sistema capitalista actual.

Des de La Bullanga volem donar a conèixer qualsevol tipus de llibre, fanzines, revista… que difongui la diversitat de les idees llibertàries. Perquè així ho entenem, com un conjunt de pensaments, però amb unes pràctiques del dia a dia autogestionàries, antiautoritàries i llibertàries.

La Bullanga, juntament amb l’Ateneu Llibertari Alomà, vol ser un espai de trobada i debat, un lloc on compartir punts de vista. Una oportunitat més per poder realitzar qualsevol tipus d’activitats, des d’una lectura tranquil·la a presentacions de llibres, lectures crítiques, xerrades, etc…

És un projecte obert i amb ganes d’aprende, per això anirem més enllà i tindrem un punt de distribució i venda de llibres, farem enquadernacions, autopublicacions i tot allò que desitgem fer realitat.

I com la cultura no entén de fronteres, volem crear xarxa amb altres biblioteques o projectes semblants d’arreu, per compartir i enriquir-nos mútuament. Formar llaços d’unió amb distribuïdores i editorials.

Cal però no oblidar-nos d’on som i on estem. És per això que també volem recuperar la nostra història local, redescobrir allò que han amagat del nostre passat.

El fons

Actualment el fons de la biblioteca compta amb diverses seccions. Podeu trobar publicacions sobre: història, teoria i pensament, narrativa i poesia, agricultura i ecologia, economia, contracultura, repressió, antropologia, sindicalisme i treball, educació, salut, okupació, habitatge i territori, nutrició, veganisme i alliberament animal, cultura lliure i comunicació, sexualitat i antipatriarcat, literatura infantil…

També hi ha revistes des del 1970 fins l’actualitat, així com fanzines. Totes les publicaciones de la biblioteca provenen de donacions particulars o col·lectives, així com de la seva adquisició.

Podeu consultar el catàleg: http://ateneutgn.ourproject.org/biblioteca/opac_css/

El finançament

La biblioteca llibertària La Bullanga és un projecte completament autogestionat. Per això realitzem sopars en els diversos actes culturals que fem per tal de finançar les adquisicions de llibres.

L’ús de la biblioteca és gratuït i obert a tothom. A banda, si creus en el projecte i vols col·laborar, et pots fer soci o sòcia, aportant una quota trimestral de 10 euros o una altra quantitat voluntària.

La intenció és poder fer un sopar trimestral amb els socis i sòcies per poder fer el pagament, i comentar totes les inquietuds que totes i tots tinguem sobre la biblioteca.

El prèstec

Es poden agafar com a màxim dos llibres/fanzines alhora en el període d’un mes. Tenim el fons de llibres catalogat a l’ordinador, així que si voleu saber si tenim un llibre en concret, pregunteu-nos-ho!

Les revistes són de consulta a la mateixa biblioteca. També hi ha servei de fotocopiadora a 0,3 cèntims.

L’horari i l’espai

Dilluns i dimarts, de 17 a 21 hores. Dijous, d’11 a 13 hores. Al local de l’Ateneu Llibertari Alomà.

(L’Ateneu Alomà és un espai de difusió de les idees anarquistes a traves de diveres activitats culturals, lúdiques i polítiques que s’hi fan, entre les quals hi ha la construcció d’aquesta biblioteca, encara que el grup que tira endavant aquest projecte sigui totalment autònom alhora de pendre decisions)

Per qualsevol coseta, contacteu amb nosaltres al correu: labullangatgn@gmail.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *